Privatlån

 

Vad menas med ett privatlån?
Ett privatlån är ett lån som de flesta tar under sitt liv. Det kan t.ex. vara för att köpa en ny bil eller ta sig ur en ekonomisk knipa. Ett privatlån ges oftast på upp till ca 350 000 kronor varför det har en begränsad användning när det kommer till att köpa bostad eftersom det oftast krävs större lånebelopp för detta ändamål. Däremot går det alldeles utmärkt att använda för att köpa lägenhet eller annan bostad om lånebeloppet inte är så stort. Ett annat vanligt användningsområde är för köp av bil, detta eftersom lånebeloppet är tillräckligt stort för att täcka de flesta bilköp. Dessutom kan bilköp vara en sådan sak som kan bli ganska akut och då behöver man låna pengar snabbt så att man inte behöver vara utan bil så länge.

Vid privatlån slipper man lämna säkerhet.
För att ta ett privatlån behövs ingen säkerhet, till skillnad från ett bolån eller bostadslån. I och med att man inte lämnar någon säkerhet till lånet så är lånets belopp begränsat till ungefär 350000 kronor.

Hur går man tillväga för att ta ett privatlån?
För att ta ett privatlån beger du dig till din bank där du får träffa en handläggare som går igenom ärrendet tillsammans med dig. Lånehandläggaren går igenom saker såsom din ekonomiska situation, dina inkomster och därmed din betalningsförmåga för att se om du är en lämplig låntagare. De gör även en kreditprövning. Därefter får du ett besked på hur mycket du får lov att låna.

Användningsområdena är oändliga.
Genom att ta ett privatlån kan du få råd att införskaffa saker som t.ex. en ny bil eller en lägenhet. Det är ett bra alternativ om du behöver låna pengar till någonting du behöver eller vill ha. Tänk först igenom om du behöver ta ett lån för köpet eller om du redan har pengar på banken som du kan använda istället. Behöver du ta ett lån är det bara att bege sig till närmaste bank för att se hur mycket du får låna.

 

 

» Bostadslån
» Bostadslån med betalningsanmärkning
» Lånelöfte
» Mikrolån
» Minilån

» Mobillån
» Privatlån
» Smslån
» Smslån med betalningsanmärkning
» Snabblån

» Hem
» Kontakta oss