Lånelöfte

 

Vad menas med ett lånelöfte?
Ett lånelöfte innebär att man får ett löfte från sin bank om att få låna en viss given summa pengar till en bostad. Att låna pengar för att köpa bostad är någonting de flesta behöver göra någon gång i livet oavsett om det gäller en bostadsrätt, ett hus på landet eller en villa i innerstaden då det innebär höga kostnader.

Hur ansöker man om ett lånelöfte?
Ansökan om ett lånelöfte kan göras redan när man börjar titta på hus i ett första läge. Detta har fördelen att man då vet i vilken prisklass man kan titta på bostad så att man har råd med lånet och får lov att låna så mycket pengar som man behöver. Eftersom det är gratis att göra så finns det enbart fördelar med att ansöka om ett lånelöfte. Ansökan kan du göra via ditt bankkontor, internet eller telefon, allt för att det ska finnas något alternativ som passar dig bra.

Hur länge gäller ett lånelöfte?
Ett lånelöfte är bindande för banken i tio månader vilket innebär att du får löfte om att låna en viss summa pengar när du vill under de följande tio månaderna. För att det ska vara giltigt får inte dina förutsättningar för lånet ha ändrats någonting, dvs. din ekonomiska situation eller din säkerhet.

Genom att låta banken lägga fram ett lånelöfte om hur mycket pengar man får låna så får man en bra överblick över sin ekonomi och hur mycket man har råd att lägga på ränta och amortering på sitt framtida boende. Detta är svårt att göra själv och därför skönt att få veta av banken.

Passa på att ansöka om ett lånelöfte!
Håller du på att leta bostad bör du därför låta banken komma med ett lånelöfte så att du vet i vilken prisklass du kan titta på när du tittar på bostad. Har du hittat ett objekt som du vill veta om du får låna till så ta med dig objektsbeskrivningen så underlättar du för banken och får en bättre dialog. Då det är gratis att få ett lånelöfte innebär det enbart fördelar för dig!

 

 

» Bostadslån
» Bostadslån med betalningsanmärkning
» Lånelöfte
» Mikrolån
» Minilån

» Mobillån
» Privatlån
» Smslån
» Smslån med betalningsanmärkning
» Snabblån

» Hem
» Kontakta oss